BIO Valpolicella Ripasso Fasoli

Sterk fruitige smaak, droog, maar zeer zacht, met duidelijk omschreven zuurgraad en goed uitgebalanceerde tannines.

De druiven worden geteeld in een wijngaard in de buurt van Marano, in een van de meest geschikte gebieden van de Valpolicella, bekend om zijn kleiachtige kalkrijke bodem.

In 1925 was grootvader Amadio pionier van het wijnbedrijf Fasoli. Hij was het die de wijnstokken aanplantte en hier zelf goede kwaliteit wijn van maakte. Destijds verkocht hij dit aan de beste eetgelegenheden in steden als Verona, Vicenza en Padova. Hij vervoerde dit in kleine houten vaten per paard en wagen. Zoon Gino en broer Gigi bouwen voort op hun vaders kennis en ervaring en zetten de goede reputatie voort. In 1980 is de familie Fasoli begonnen met biologische wijnbouw en sinds 1984 zijn alle wijngaarden biologisch, welke in 1990 officieel biologisch gecertificeerd zijn.
€ 19,95
Prijs per Per fles
Aantal: Bestellen

Informatie:

Naam
BIO Valpolicella Ripasso Fasoli
Regio
Valpolicella Veneto
Druifsoort
Corvina en Rondinella
Producent
Fasoli
Jaar
2014
Kleur
Rood
Soort
Stil
Land
Alcoholpercentage
14.5%