R.H. Coutier Grand Cru Tradition

De Brut Tradition is een charmante champagne gemaakt van 75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay. De wijn is zeer representatief voor het huis: elegant, verfijnd en fluwelig zacht.
 

Dit kleine domaine in Ambonnay behoort tot een van de mooiste en best verzorgde bedrijven in de hele Champagne. Het gras in de tuin is gemillimeterd, de bloemperken zijn onberispelijk onderhouden en zelfs het grindpad ligt er schijnbaar maagdelijk bij. Champagne R.H. Coutier, opgericht in 1880, bezit momenteel zo’n 7 hectare wijngaarden in wat geldt als een van de top “grand cru” dorpen van de Champagne. Ongeveer een derde van de druiven wordt verkocht aan de locale coöperatie en Veuve Clicquot, om alleen het beste gedeelte te behouden voor de productie van circa 30000 flessen Champagne Coutier.

Coutiers wijngaarden liggen pal op het zuiden en zijn voor tweederde beplant met Pinot Noir en voor eenderde met Chardonnay. De champagnes zijn karakteristiek voor het dorp: rijk en zacht van smaak, elegant en evenwichtig. Ze behoren tot de meest constante producten uit de streek met inbegrip van de champagnes van de grootste huizen.

Standaard levertijd

3

€ 38,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Informatie:

Naam
R.H. Coutier Granc Cru Champagne Brut
Regio
Champagne
Druifsoort
75% pinot Noir 25% chardonnay
Producent
Coutier
Jaar
n.v.t.
Kleur
Wit
Soort
mousserend
Land